U kent het. De webshop en websites waarbij meteen rechtsonder Marieke, Miriam, Sanne of welke lieve schat dan ook maar oppupt (soms met foto; altijd leuke meiden….) en haar diensten aanbiedt. Allemaal in het nette overigens.

Wat blijkt uit onderzoek?
Dat maar liefst 21% van de Sanne’s , Miriams en Marieke’s helemaal geen antwoord geeft als je ze wat vraagt. Dat is jammer en een gemiste  kans. (Dat er in bijna 100% van de gevallen helemaal geen Sanne’s , Miriams en Marieke’s bestaan is niet erg, zolang ‘ze’ je maar goed helpen….. of is het misschien toch beter om dat ook nog eens te onderzoeken….?).

Volgens SuperOffice, dat het onderzoek liet uitvoeren, is live chat “een snel medium form-control en zou de klantervaring kunnen verbeteren, maar 1 op de 5 bedrijven slaagt daar nog niet in. Support via live chat functioneert alleen als er een medewerker”.. (Marieke, Miriam, Sanne…).. “beschikbaar is die kan reageren. Als live chat deel uitmaakt van de communicatiestrategie is het belangrijk dat op elke chat gereageerd wordt. Snelheid is hierbij extreem belangrijk”.

Tsja, als je tegen iemand begint te praten en die praat terug is het inderdaad raar om er bij weg te lopen…..is geen rocket science… maar doe er u voordeel mee. Veel anderen doen dat nog niet.