DAVO Fulfilment Services is door SKAL, de toezichthoudende organisatie in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken, gecertificeerd. Zo weten leveranciers en afnemers dat biologische producten bij ons in veilige handen zijn.

Over Skal
Skal Biocontrole zet zich als toezichthouder in voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland.

Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. De Europese overheid bepaalt de regels, de ruim 4.000 gecertificeerde bio-ondernemers leven deze na en wij controleren hierop. Zo kan de consument er van op aan dat een biologisch product ook écht biologisch is. Skal houdt toezicht op de hele biologische keten, in opdracht van het Ministerie van EZ.
voeding Met de afgifte van dit keurmerk  maakt Skal de betrouwbaarheid van biologische producten zichtbaar voor afnemer en consument. Zo draagt Skal bij aan de aantoonbare betrouwbaarheid van de biologische sector.

Certificeringsplicht
Ieder bedrijf dat biologische producten wil produceren, verwerken, verpakken, importeren, verhandelen of opslaan moet hiervoor door Skal gecertificeerd zijn. Eigenlijk iedereen in de keten dus, behalve de winkels die verpakte producten rechtstreeks aan de eindconsument verkopen.